BLOG #3; LEGACY

LEGACY

Een glimlach op m’n gezicht… Als voorbereiding op deze nieuwe blog, die veel te lang op zich liet wachten, lees ik even mijn vorige blog terug. Ik wilde destijds blijkbaar ‘loskomen van schema’s, cliches en zelfopgelegde verwachtingen’ en gewoon ‘spelen’, geinspireerd door het zien en horen van vrije vogels Bram van Sambeek (op Radio4) en Christian Scott (live @ Bimhuis). Zoekend naar een betere beschrijving van de afgelopen 1,5 jaar dan het cliche ‘er is sinds die tijd veel gebeurd’ moet ik constateren dat ik wel degelijk los ben gekomen.

Het mailtje aan Bram van Sambeek dat aan het eind van BLOG #2 de deur slash outbox uit ging resulteerde via diverse bakjes koffie en repetities in twee vrijwel uitverkochte concerten in de Koorzaal van het Concertgebouw in Amsterdam, met naast Bram ook het Navarra String Quartet uit Londen. Ik trad volledig buiten mijn comfort-zone met het spelen van modern-klassieke muziek (Hindemith, Marsalis) en schreef ook een jazz-compositie voor deze bijzondere bezetting.

Na de blog volgde er nog een tiental gigs met mijn Liquid Music Quintet, afgesloten in (wederom) het Concertgebouw, waarna ik het roer omgooide. Terwijl ik achter de piano schreef aan nieuwe composities, dreef ik steeds meer richting een ander geluid. ‘Ander’, niet per se ‘beter’, omdat ik zoveel voldoening heb gehaald uit het spelen met Salle, Hugo en Daan; heavy cats pur sang.
Maar er kwam na 2,5 jaar iets onrustigs in mij, een drang naar vernieuwing. In mijn hoofd begon de puzzel zich resoluut te vormen naar een meer akoestische setting en met mijn nieuwe line-up Jerome Hol (gitaar), Timothy Banchet (piano), Jeroen Vierdag (contrabas) en Jasper van Hulten (drums) heb ik wederom een superband achter me geschaard. Het nieuwe album LEGACY overtreft mijn verwachtingen en ik kan niet wachten dit te delen met de rest van de wereld!

Ik lees nogmaals mijn vorige blog. Het is aandoenlijk dat je me de woorden bijna hoort schreeuwen, ik was echt overtuigd van de nieuw ingeslagen richting. Gelukkig maar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *